Watertaxi Rotterdam Hotel New York

Parkeren en bereikbaarheid

Bereikbaarheid met de auto

Hotel New York is goed bereikbaar via de gebruikelijke uitvalswegen en is gelegen op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid, vlak naast de Erasmusbrug.
Het adres is Koninginnenhoofd 1 (ook te gebruiken: Wilhelminakade) 3072 AD Rotterdam. Uiteraard kunnen wij u route informatie per email toesturen.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Aan het begin van de Wilhelminapier, tegenover het Nieuwe Luxor Theater, ligt metrostation Wilhelminaplein. Hier komt een rechtstreekse metro vanaf het centrum, het Centraal Station of Ahoy. Ook bevindt zich vlak naast dit metrostation de tramhalte Wilhelminaplein. Hier komen tram 20, 23 of 25  vanuit  het centrum van de stad en vanaf Centraal Station.

Hotel New York stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer, met plezier werkten we mee aan de campagne ‘Het OV brengt je’

Hotel New York is trotse partner van het OVMiles spaarprogramma van de RET, dat op 20 januari 2014 van start is gegaan! De RET is het eerste vervoersbedrijf dat met een dergelijk spaarprogramma komt.

Parkeren

U kunt tijdens uw bezoek aan Hotel New York op twee manieren parkeren. De openbare parkeerplaats bevindt zich achter het gebouw. U betaalt daar van maandag t/m
zaterdag tussen 09.00 en 23.00 uur en op zondag tussen 12.00 en 23.00 uur. Om te betalen heeft u een chipknip of een credit card nodig (prijs- en tijdswijzigingen onder voorbehoud).

Op 10 november 2014 gaat het gebied rondom Hotel New York over op kenteken parkeren. Dit betekent dat op de openbare parkeerplaatsen het parkeren met chipkaart verdwijnt. In plaats hiervan registreert u zich met uw kenteken bij de betaalpaal en betaalt u met uw pin of credit card. U krijgt geen kaartje uit de automaat en hoeft dus niks achter uw raam te leggen. Wilt u meer weten over kenteken parkeren? Kijkt u dan op de website van de gemeente Rotterdam

Daarnaast is het mogelijk om de auto veilig en overdekt te parkeren in de garage naast Hotel New York. De inrijkaart kan, met 10% korting, bij de receptie of kiosk van Hotel New York afgerekend worden. Als de garage vol is, kunnen gasten zich via de intercom als gast van Hotel New York melden, dan is er zeer waarschijnlijk nog plaats. Het is niet mogelijk om plaatsen te reserveren. Inrijden in de garage is mogelijk tot 23.30 uur en uitrijden kan 24 uur per dag. Indien u later dan 23.30 uur aankomt kunt u gebruik maken van de parkeergarage onder De Rotterdam.

Watertaxi

De Rotterdamse watertaxi heeft een uitgebreide vloot van taxi’s en een groot netwerk van opstapplaatsen. Er is een veerdienst tussen Hotel New York, de Veerhaven en de Leuvehaven. Voor meer informatie over bestemmingen, prijzen en tijden, kijk op www.watertaxirotterdam.nl of bel 010 4030303.