ny-basement-in-actie-voor-daniel-den-hoed

NY Basement in actie voor Daniel den Hoed

Speciaal voor de restaurants in de regio Rotterdam organiseert de Daniel den Hoed Stichting in samenwerking met de Zegro en de Buik van Rotterdam de actie “De Culinaire Hoed”.  De Culinaire Hoed is een fundraisingsactie waarbij restaurants in de regio Rotterdam een Daniel den Hoed – menu op de kaart te zetten en een deel van de opbrengst doneren aan de Daniel den Hoed Stichting.

NY Basement tovert het Verrassingsmenu (van 5 gerechten) om tot het Daniel den Hoed Menu. De gerechten worden samengesteld door de chef en kunnen elke dag anders zijn. Het Daniel den Hoed Menu kost € 59,50 en hiervan draagt NY Basement per menu € 2,50 af aan de Daniel den Hoed Stichting.

NY Basement
Sinds oktober 2015 beschikt Hotel New York over een tweede restaurant in het souterrain. NY Basement is kleiner, intiemer & exclusiever dan het bestaande restaurant en wil graag de culinaire fijnproever bedienen. Gasten die de trap afdalen naar NY Basement, komen in een prachtige jaren ‘20/’30 sfeer terecht. Warme kleuren, intieme zithoekjes, een spectaculaire 11 meter lange bar en smeedijzeren hekjes en deuren. Een prachtige omgeving voor een lunch, diner of borrel. Chef-kok Edward de Ridder stapt met de menukaart af van de traditionele voor-, hoofd- en nagerechten.

Daniel den Hoed
De Daniel den Hoed Stichting haalt geld op voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut: het grootste kankercentrum van Nederland! Wetenschappelijk onderzoek zorgt ervoor dat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert. Er is al veel bereikt, maar er is nóg meer onderzoek en apparatuur nodig om bij iedere patiënt het maximale behandelresultaat te krijgen.

Meer informatie over NY Basement: www.nybasement.nl

Meer informatie over Daniel den Hoed: www.danieldenhoedstichting.nl