Hotel_New_York_Hotelportier_Nico

Hotelportier vertelt tijdens Wereldhavendagen

Tijdens de Wereldhavendagen neemt Hotelportier Nico gasten mee terug in de geschiedenis van de haven van Rotterdam en in het bijzonder de Kop van Zuid met Hotel New York. Ervaar op zaterdag en zondag het intrigerende verhaal onder het genot van een speciale lunch of gezellige borrel. Hotelportier Nico wordt tijdens zijn reis door de tijd muzikaal ondersteund door accordeonist Arkadi Gankin.

De hotelportier vertelt…

Twee jaar voordat de Nieuwe Waterweg geopend werd, was de Nederland Amerika Stoomvaart Maatschappij al actief op de Wilhelminapier. Met hun grote oceaanstomers bepaalde de latere Holland Amerika Lijn (HAL) lang het beeld van deze voor Rotterdam zo belangrijke plek. Tegenwoordig is het voormalige kantoorpand van de HAL toonaangevend en koploper in de innovatieve gebiedstransitie die  de Kop van Zuid en de Rijnhaven tot een echte wereldse plek maken. Tijdens de Wereldhavendagen zal hotelportier Nico Prins het verhaal vertellen waarom de Wilhelminapier, met als koploper Hotel New York, zo’n wereldse plek is waar menig Rotterdammer trots op is.

Hotelportier Nico Prins

Nico is een portier met een verhaal. Hij is geboren en getogen Rotterdammer en kent de geschiedenis van Rotterdam als geen ander. Tijdens deze speciale lunch en borrel weet hij de belangrijke ontwikkelingen van vroeger en van nu te koppelen aan veranderingen in de wereld. Nico vertelt beeldend, met veel enthousiasme en droge Rotterdamse humor en neemt de gasten mee op een boeiende reis door 1000 jaar lief en leed tussen Rotte en Maas. Na het aanhoren van dit verhaal zal duidelijk worden hoe het DNA van Rotterdam in elkaar steekt en waarom die plek op de Wilhelminapier zo bijzonder is.

Programma

Zaterdag 2 september
15.00 – 16.00                Historisch verhaal met borrel

Zondag 3 september
12.00 – 13.30                Historisch verhaal met lunch

Lunch
Tussen de gerechten door vertelt onze Hotelportier zijn verhaal over de geschiedenis van de haven en Hotel New York. De lunch bestaat uit een lekker soepje vooraf, gevolgd door een broodje carpaccio, zalm of gezond en een jus d’orange. Op tafel staat voldoende water. De lunch wordt afgesloten met een kopje koffie of thee. Kosten voor deze lunch, inclusief de geschiedenis van de hotelportier, bedragen € 30,- per persoon. Voor kinderen bedragen de kosten € 17,50.

Borrel
Aan het einde van de middag lekker relaxed luisteren naar Hotelportier Nico en zijn prachtige verhaal. Tijdens deze borrel ontvang je twee drankjes (bier/fris/wijn) en een lekker hapje. Kosten van de borrel, inclusief het verhaal van de hotelportier, bedragen € 20,- per persoon. Voor kinderen bedragen de kosten € 10,-.

Kaartverkoop

Reserveren voor het verhaal van de hotelportier is noodzakelijk. Kaarten kunnen gereserveerd worden via marketing@hotelnewyork.nl. De kosten voor het verhaal met lunch bedragen € 30,-(kinderen € 17,50).  Het verhaal met de borrel kost € 20,- (kinderen € 10,-).  Vermeld bij de aanmelding de volgende gegevens:

Naam
Telefoonnummer
De keuze tussen zaterdag of zondag
De keuze tussen lunch en borrel
Aantal volwassenen
Aantal kinderen
Eventuele opmerkingen

Aanmelden kan uiterlijk tot woensdag 30 augustus. De aanmelding is pas definitief als het bedrag is overgemaakt op rekeningnummer NL61INGB0693429224 tnv Hotel New York onder vermelding van Wereldhavendagen 2017.